tag:blogger.com,1999:blog-3829356173215771429.post438727496930314616..comments2024-03-28T12:28:30.570+01:00Comments on El quadern robat: Conceptes abstractes que no tenen res a veure amb l'artAnna Belsahttp://www.blogger.com/profile/16215824294326523111noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3829356173215771429.post-69510688217989970442013-07-29T13:25:22.530+02:002013-07-29T13:25:22.530+02:00Em va comentar en Mario Soria que els de Vila Vini...Em va comentar en Mario Soria que els de Vila Viniteca van presentar aquest vi en una fira al Japó. Pel que sembla doncs, aquest vi va triomfar, ja que segons em va dir en Casadevall, en aquest còmic només surten els millors vins del món com a protagonistes.<br />Em va semblar extraordinari que l'obra de Mario Soria fés la seva (potser primera?) aparició al Japó a través del manga, i sobretot, que l'anècdota podés establir una línia d'unió entre varies persones.Anna Belsahttps://www.blogger.com/profile/16215824294326523111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3829356173215771429.post-55837786548747728602013-07-28T14:39:44.610+02:002013-07-28T14:39:44.610+02:00Primer de tot, felicitar Quim Vila de Vila Vinitec...Primer de tot, felicitar Quim Vila de Vila Viniteca per encarregar a Mario Soria un disseny pel seu vi, amb un nom molt encertat: L'equilibrista, no tan sols pel comentari que tu fas respecte a la situació actual que estem vivint tots, - lo de que la corda aguanti em sembla encertadíssim - sinó perquè en un bon àpat, es necessari molts cops trobar l’equilibri entre el vins i la gastronomia. <br /><br />Com que vaig treballar més de un any i mig en un restaurant, portant la comptabilitat, i també la caixa del mateix, vaig tenir ocasió de conèixer el vi, aprendre una mica a distingir aromes i textures al paladar, tons de color, etc. Aquest treball em va permetre també d’assistir a sopars de maridatge, on segons els plats que s’oferien, l’enòleg o l’expert maridava amb el vi o cava més adient. I normalment, es buscava l’equilibri no el contrast, a fi a efecte de gaudir al màxim de tots els components de l’àpat.<br /><br />La gastronomia també és un ART, del que desgraciadament se n’ha fet un culte excessiu, a fi a efecte que amb un bon àpat oblidem les nostres penes, i demès, “ens serveixin” – Això ho vaig aprendre tot contemplant des de la caixa del restaurant com la gent endrapava més que degustava – darrera de una molt bona campanya de promoció de personatges com Ferran Adrià, J. Santamaria, o ara el Celler de Can Roca, anomenat el millor restaurant del món. <br /><br />Faig esment d’aquesta experiència personal, des de la basant de la restauració, perquè en aquest cas, un còmic Manga, ben allunyat de les nostres contrades, reflecteix la qualitat d’un vi, i l’expandeix per arreu del món, - és de suposar que pot ser traduït a diversos idiomes - gracies a les aventures dels hereus de l’enòleg. Més que casualitat, veritablement rocambolesc, perquè els editors o dibuixants dels còmics, un gènere que no se si ara té tants fans com havia tingut anys enrere, veritablement demostren estar informats al detall quan es plantegen la publicació d’una trama. Això vol dir professionalitat, qualitat de treball i estima pel que fan. I en tot cas, també, Vila Viniteca, també en sap fer una molt bona difusió dels seus vins.<br /><br />Molt curiosa aquesta història i més interessant encara ha de ser el còmic Manga, parlant dels diferents vins. Quasi diria que apassionant. El vi té quelcom de romàntic, independentment de la basant bíblica del mateix, i de la seva funció en l’eucaristia. Per tant, és un tema sempre adient per la conversa i la imaginació. <br />Marta Teixidóhttps://www.blogger.com/profile/08594071442305495402noreply@blogger.com